Cafe Petersborg

 
http://www.cafe-petersborg.dk | Bredgade 761260 København K | Telefon 3312 5016
 

SF Klubben besøg Mandag d. 29. Maj. 2007.

CAFÉ PETERSBORG er en af Københavns allerældste restauranter, hvis historie går helt tilbage til midten af 1700-tallet, hvor også ejendommen er opført.

Det russiske navn, "Petersborg", kommer sig af at det russiske konsulat i sin tid havde til huse i ejendommen, og at mange russiske søfolk - fortrinsvis fra Skt. Petersborg - anløb Københavns Toldbod og fik stillet sulten og slukket tørsten i disse lokaler under landlov.

Maden i "CAFÉ PETERSBORG" er dog rigtig dansk. Man har altid her på stedet sat en ære i at servere god, traditionel dansk borgerlig mad til en pris, som er til at betale. Spisekortet er dog hen ad vejen blevet suppleret med enkelte retter af udenlandsk oprindelse, som efterhånden har vundet indpas i det danske køkken og i dag opfattes som danske. Mange berømte danskere og udlændinge har besøgt stedet. En af de kendteste er Hillary Clinton, der tilbragte én dag (den 7. marts) i Danmark i 1995, og valgte at spise her.

Flæsket var af noget varierende kvalitet og der var en del gummisvær, kartoflerne og sovsen var af rimelig kvalitet. Serveringen var en speciel oplevelse, ikke mindst for aftens vært som ikke kunne få serveret The, da det var noget man ifølge den kvindelige tjener ikke havde da det kun var noget for bøsser og balletdansere (det vidste sig dog ikke at være helt sandt). Gad vide om Hillary også drak The.